szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem tartja kizártnak az iskolák újbóli bezárását a koronavírus-járvány kezelésével megbízott szerbiai válságstáb, ám szükségállapotra nem kell ismét számítani - közölték a testület tagjai.

Keddi sajtójelentések szerint Branislav Tiodorovic járványügyi szakember kifejtette, hogy ha a napi új fertőzöttek száma meghaladja az ötszázat, várhatóan ismét bezárják az iskolákat, ahogyan azt tavasszal is tették. Predrag Kon epidemiológus pedig azt közölte, hogy Szerbiát a múlt héten elérte a járvány harmadik hulláma, és ha nő az esetszám a maszkviselésen túl újabb korlátozásokat hozhatnak, de szükségállapot bevezetésére nem kell számítani.

Ma már írtunk róla, hogy Csehországban szerdától november elsejéig bezárják az általános iskolákat, amelyek a felső tagozaton áttérnek a távoktatásra. Tegnap pedig Szlovákiában jelentették be, hogy visszavonásig bezárnak a sulik.

Mindeközben Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára szerint nálunk nincs szükség változtatásra, "az iskolákban korábban bevezetett preventív intézkedések elegendőek a koronavírus elleni védekezéshez".

Koronavírus ide vagy oda: jövőre nem maradnak el az angol érettségik

Nem maradnak el a jövő nyári angliai érettségik, de kevesebb tananyagból kell majd készülni és három héttel később kezdődnek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!