szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Holnap ilyenkor már mindenki újra az iskolapadban várja majd, hogy kiderüljön, hogyan is fog kinézni az idei tanév. A kérdéslavina azonban elindult és a facebook-csoportokba már érkeznek a különösebbnél különösebb - sajnos jogos - kérdések és válaszok.

Ha a gyerekem reggel szipog, ne menjen be az iskolába?

- tette fel a kérdést egy szülő, erre elindult a lavina és szülők, tanárok kommenteltek a poszthoz.

Az iskolában, ahová a gyermekem jár, kijelentették, hogy be sem engedik a gyereket az iskolába, ha szipog, azonnal hazaküldik. 

Az én fiam allergiás köhög is négy hete. Simán elküldtem volna suliba, de azért jeleztem az ofőnek, hogy köhög allergia miatt. Kér orvosi igazolást. Most épp várok az orvosra...

Ki fog dolgozni, ha most egy orrfolyás miatt kell a szülőknek 10 napig otthon maradni? 

Vajon mi a szabály, megoldás vagy legjobb döntés akkor, ha az őszi időben esetleg megfázott, vagy éppen allergiás gyerekek? A központi javaslatcsomag alapján minden iskola az adottságainak megfelelően választhatja ki azokat az eljárásokat, szabályokat, amelyek biztosítani tudják a járvány megelőzését és esetenkénti előfordulásnál a gyermekek ellátását - mondta el korábban Kásler Miklós. Illetve minden iskolában - meghatározott fertőtlenítőszerrel - nagytakarítást végeznek a tanév kezdetén, és ezt minden nap meg kell ismételni.

A köznevelési intézmények vezetőinek a felelőssége saját eljárásrendjük összeállítása, amihez a köznevelési államtitkárság, a hátintézmények, a népegészségügyi központ minden segítséget megadnak. Az iskolákat felszólították, hogy ismertessék a járvánnyal összefüggő teendőket a gyermekekkel és a szülőkkel.

Minden iskola kiválaszthatja a saját járványügyi szabályait

Minden iskolában - meghatározott fertőtlenítőszerrel - nagytakarítást végeznek a tanév kezdetén, és ezt minden nap meg kell ismételni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!