szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Balázs József sem a szülőkkel, sem az intézmény pedagógusaival, sem a helyi önkormányzattal nem tárgyalt a mártélyi Varga Tamás Általános Iskola Mártélyi Tagintézmény bezárásáról.

A mártélyi önkormányzat március végén kapott egy levelet Balázs Józseftől arról, hogy az iskola megszüntetését tervezik, majd június 15-én az első írásos tájékoztatás is megérkezett. Az önkormányzatnak címzett levélben az intézkedést azzal indokolják, hogy a Varga Tamás Általános Iskola Mártélyi Tagintézményének kapacitása nincs kihasználva és az oktatás minősége sem megfelelő – írja a 24.hu.

A szülők körében felzúdulást keltett a döntés, ugyanis az iskolától korábban azt az ígéretet kapták, hogy a következő négy évben még biztosan megmarad az iskola alsó tagozata - merthogy a felső tagozat már 2015-ben megszűnt.

A településen jelenleg aláírást gyűjtenek, ezzel bizonyítva, hogy igény van az iskolára. De a szülők az Emberi Erőforrások Minisztériumának is írtak egy levelet, ebben is jelezve, hogy korábban semmilyen tájékoztatást nem kaptak az iskola bezárásáról. A levélben arra is kitértek, hogy a faluban jelenleg 142 általános iskolás korú él, akik nagy része szívesen tanulna a helyi iskolában, ha az intézmény jövője biztosított lenne. Közülük most 22 alsós kezdené meg a következő tanévet az iskolában.

Balázs Józsefnek, a volt hódmezővásárhelyi tankerületi vezetőnek az elmúlt hónapokban több vitatható döntése, intézkedése is volt, de a legnagyobb visszhangot annak a tesitanárnak a tanításról való „letiltása” kapta, aki vasalódeszkával készített oktatóvideót. Ezek után Balázs József június 15-ei hatállyal beadta a lemondását. Az Emberi Erőforrások Minisztériumánál is túlkapásnak nevezték a tankerület vezetőjének döntését, az ügyben ombudsmani vizsgálat indul.

Vicces oktatóvideót töltött fel a tesitanár, botrány lett belőle

A távoktatás kreatív megoldásait úgy tűnik, nem mindenki értékelte ugyanúgy.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!