szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Fontos kérdés a jelenlegi helyzetben, most pontosan hogyan kell kezelni a hiányzásokat, hogyan működik a digitális napló. Megnéztük az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) válaszát.

Már egy ideje, március 16-tól nem nyitnak ki az iskolák, a tanulást távoktatásban folytatják a diákok. Így átalakultak a diákok és a tanárok mindennapjai is. De hogyan működik a hiányzások kezelése?

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának válasza szerint "az iskolai hiányzás nem értelmezhető, mivel a tanulók tantermen kívüli, digitális munkarendben vesznek részt". A napló és digiális napló kezelése azonban nem változik, mivel az intézmények a tantervi követelményeknek megfelelő valamennyi tantárgyból biztosítják a folyamatos oktatást, ezáltal az órákat a digitális naplóban rögzítik, ugyanúgy, mint máskor - írja az Emmi.

De mi van azokkal, akik mégis "hiányoznak" egy adott óráról? Ha nem vesztek részt egy tantermen kívüli, digitális foglalkozáson (nem jelentkeztek be online), akkor a feladatokat, az ott meghatározott tananyag megtanulását pótolnotok kell - írja a minisztérium.

"Amióta életbe lépett a szünet az egész család tiszta ideg" - újabb diák véleménye

A digitális oktatásra történő átállás nem mindenhol megy egyszerűen. Pláne, ha elsős gyerek is van a családban, a szülőnek pedig dolgoznia kell. Újabb olvasónk fejtette ki véleményét a távoktatással kapcsolatban.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!