szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sok kérdésben kell az Ember Erőforrások Minisztériumának (EMMI) döntenie a koronavírus járvány miatt bezárt iskolákkal kapcsolatban. Mi lesz a kompetenciaméréssel, megtartják a témaheteket, mi történik a nyelvi mérésekkel, és a sportméréseket hogyan fejezik be a tanulók? Itt vannak a válaszok.

Az iskolák bezárásával rengeteg megoldatlan probléma merült fel az oktatásban is. A legtöbbet feltett kérdés az utóbbi hetekben, hogy mi lesz azokkal, akik most májusban érettségiznének: vajon szóba jöhet a vizsgák elhalasztása, vagy meg lesz tartva csak nem épp hagyományos módon?  

Ezekre konkrét, határozott választ még nem kaptunk, viszont a kompetenciaméréssel, a nyelvi mérésekkel, a NETFIT-tel és a témahetekkel kapcsolatban az EMMI meghozta a döntéseit.

Az országos szintű mérések és értékelések, mint a kompetenciamérés, vagy a nyelvi felmérések a 2019/2020-as tanévben elmaradnak - írják. Ugyan erre a döntésre jutottak a Fenntarthatósági témahét kapcsán is, az sem lesz megtartva. Ami a NETFIT-et (azaz a sport-felméréseket) illeti, a már meglévő adatokkal fogják lezárni az idei tanévet, a befejezésére nem lesz szükség.

Viszont továbbra is napirenden van a Digitális Témahét. Jellege miatt a héten, azaz március 23-27-ig folyik az iskolai digitális írástudásra való fókuszálás a program keretein belül - tájékoztat a minisztérium.

Egy fogalom már most értelmét vesztette: mi lesz az "iskolai hiányzásokkal"?

Fontos kérdés a jelenlegi helyzetben, most pontosan hogyan kell kezelni a hiányzásokat, hogyan működik a digitális napló. Megnéztük az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) válaszát.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.