szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

„Ha a helyzet romlik, nyilván szóba jöhet mind az időbeni eltolás, mind pedig egyéb oktatási-, levezetési megoldások” - mondta Maruzsa Zoltán.

Az érettségi lebonyolításának különböző forgatókönyvein dolgozik a kormány, de erről még korai beszélni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a köznevelésért felelős államtitkár

Ha a koronavírus-járvány terjedése mérsékelt marad, a diákokat több tanterembe szétültetve megtartható az érettségi, mondta Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár.

Azonban nem szeretett volna erről több konkrétumot mondani, mert "kellő időben a kormány erre nézve meg fogja hozni a döntéseket". Egyelőre minden érettségizőnek azt tanácsolta, hogy a felkészülésre fókuszáljon, ezzel párhuzamosan kezelni fogják a helyzetet, ahogyan a körülmények ezt lehetővé teszik.

Mire lehet még hatással és mire nem?

A középiskolai beiratkozásokat is eltolhatják - mondta el a műsorban az államtitkár.

Maruzsa Zoltán azonban arról is beszélt, hogy ősszel az eredeti terveknek megfelelően hatályba fog lépni a módosított Nemzeti alaptanterv.

Szerinte a tanároknak jelenleg több a szabadidejük, így lehetőségük van elvégezni az alaptantervvel kapcsolatos feladatokat. A járvány miatt bevezetett digitális oktatásról azt mondta, jól vizsgázik a minisztérium által fejlesztett KRÉTA-rendszer.

Mi lesz az érettségivel? Szakértők szerint május 4-én biztosan nem kezdődik el

Az Index által megkérdezett szakemberek arra számítanak, hogy május elején nem fogják megtartani az érettségiket. Ha minden jól megy, akár egy hónapot is csúszhat a vizsga, de addig is több kérdést kell tisztázni.

Nem szeretnél lemaradni a legfontosabb információkról? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.