szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A múlt héten arra kértünk titeket, válaszoljatok a nagy kérdésre: szerintetek tényleg több ideje lett a tanároknak a távoktatás miatt? Ezt gondolják az Eduline olvasói - az eredmény nehezen vitatható.

12-14 órákat dolgoznak otthon a tanárok naponta - ez személyes tapasztalat.

- olvasható egy kommentben a szavazásnál. Maruzsa Zoltán, a köznevelésért felelős államtitkár a múlt héten tett kijelentésében elhangzott: "a tanároknak jelenleg több a szabadidejük, így lehetőségük van elvégezni az alaptantervvel kapcsolatos feladatokat." A nagy port kavart kijelentés miatt gondoltuk megnézzük, hogyan vélekednek erről az Eduline olvasói, ezért szavazásra bocsátottuk a kérdést.

Eddig összesen 445 válasz érkezett a kérdésre, elsöprő többségük, 355 olvasó egyértelműen azt vallja, hogy nem lett több szabadideje, sőt, többet is dolgozik mióta az új rendszer áll fenn. A válaszadók 20 százaléka pedig arra voksolt, hogy valóban több szabadideje lett a távoktatás miatt.

Egy komment azonban érdekes tényre világított rá: "Tesztüzemmódban van a távoktatás. Most nincs több időm, lehet, hogy pát hét múlva lesz." De érdemes elolvasni a következő két beérkezett kommentet is:

Maruzsának halvány fogalma sincs, hogy mi a helyzet ma a tanárokkal.

Én csak félállásban tanítok, úgyhogy tudom kezelni a több munkát, de a teljes állásban dolgozóknak túl sok munka ez.

Valóban több szabadideje lenne most a tanároknak? Jocó bácsi reagált az államtitkár szavaira

Jocó bácsi, vagyis Balatoni József történelemtanár kifejtette, hogyan is telik most egy tanár napja az új digitális oktatás idején. A feladatok között meglehetősen nehezen lenne rés az új Nemzeti alaptanterv (NAT) előkészítésére.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!