szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Franciaországban összesen 12 millió diáknak kell otthon maradnia.

A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében hétfőn újabb utasításig bezár a bölcsődéktől az egyetemekig a teljes francia oktatási rendszer - jelentette be a francia elnök, Emmanuel Macron, aki szerint

"Mindannyiunk érdekében hétfőtől újabb utasításig a bölcsődék, az iskolák, a középiskolák, a gimnáziumok és az egyetemek zárva lesznek. Egyszerű ok miatt: a szakemberek szerint a gyerekeink és a legfiatalabbak terjesztik a leginkább a járványt - mondta a francia elnök.

Izraelben pedig március 13-tól bezárják az iskolákat és az egyetemeket, hogy ezzel csökkentsék az emberek közötti kontaktusokat, és így az új típusú koronavírus terjedését - jelentette a tizenhármas kereskedelmi televízió csütörtök esti híradása.

Az egyetemi oktatás szüneteltetését távoktatással próbálják megoldani, és az általános- és középiskolások számára is terveznek internetes és televíziós tanórákat. Az eltérő tantervű iskolákat és a diákotthonokat, valamint az óvodákat és a bölcsődéket egyelőre nem zárják be, ezekről a továbbiakban fognak dönteni - mondta Benjámin Netanjahu miniszterelnök.

Törökország pedig, ahol hivatalosan eddig csak egy ember szervezetében mutatták ki az új típusú koronavírust, a fertőzés terjedésének megelőzése céljából március 16-tól három hétig szünetelteti az oktatást a felsőoktatási intézményekben - jelentette be Ibrahim Kalin török elnöki szóvivő csütörtökön Ankarában, miután a kormányzat közel öt órán át tanácskozott az ügyről.

Bezárnak az egyetemek - csak távoktatás lesz a koronavírus miatt

Gulyás Gergely bejelentette, vészhelyzetet hirdettek az egész országra.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.