szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Olaszország, Szlovákia és Spanyolország után Romániában is bezárják az iskolákat egy időre a koronavírus miatt.

Ahogy már írtunk róla, két hétre felfüggesztik az oktatási intézmények működését a madridi autonóm közösségben. Most Romániában is jönnek a korlátozások.

Szerdától március 22-ig felfüggesztik a tanítást valamennyi romániai óvodában és iskolában, hogy megelőzzék a koronavírus terjedését - jelentette be hétfőn délután a bukaresti operatív törzs ülése után Ludovic Orban ügyvivő miniszterelnök.

Monica Anisie oktatásügyi miniszter elmondta: az egyetemek autonóm oktatási intézmények. Ezek maguk dönthetnek arról, hogy felfüggesztik-e a tanítást. Megjegyezte: vannak olyan egyetemek, amelyek ezt már meg is tették. A miniszter hozzátette: a tananyag pótlásáról az után döntenek, hogy kiderül, meg kell-e hosszabbítani az intézkedést. A kormány arra kérte a munkaadókat, hogy lehetőség szerint biztosítsanak otthoni munkát alkalmazottaiknak.

Hozzátették, a kényszerszünetet meghosszabbíthatják annak függvényében, hogy az elkövetkező napokban hogyan alakul a vírus romániai terjedése. Ahogyan arról beszámoltunk, Olaszország után Iránban, majd egy szlovákiai városban is bezárták az iskolákat a koronavírus miatt.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.