szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hétfőtől egy héten keresztül zárva lesz minden iskola és más intézmény a szlovákiai Malackyban, miután a városhoz közeli Kostolište községben több koronavírusos esetet regisztráltak - írja a parameter.sk.

A lap beszámolt róla, hogy a koronavírus-fertőzés miatt felfüggesztik egy hétre a tanítást a szlovákiai Malackyban. Az intézkedés az alapiskolákat, óvodákat, szabadidőközpontokat és a művészi alapiskolát érinti, emellett kérvényezni fogják a Pozsony Megyei Önkormányzatnál, hogy a hozzájuk tartozó középiskolákban is szüntessék be egy hétre a tanítást.

Az oktatási intézményeken kívül beszüntetnek minden olyan kulturális, szociális és sporteseményt, amelyek embertömegeket vonzanának, felfüggesztik a nyugdíjasklubbok működését, illetve bezárják azt a konyhát is, amely a nyilvánosság számára biztosítja az étkeztetést.

A város polgármester szerint egy hét múlva a válságstáb kiértékeli a helyzetet.

Elhalasztják a Műegyetemi Állásbörzét a koronavírus miatt

Az 50. Műegyetemi Állásbörze eredetileg 2020. március 18-19. között került volna megrendezésre, de a Műegyetemi Állásbörze szervezői a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vezetőségével közösen úgy döntöttek, hogy elhalasztják a rendezvényt a koronavírus miatt. Az új időpontról a szervezők a későbbiekben adnak majd tájékoztatást.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.