szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Iránban egy hónapra bezárják az összes oktatási intézmény - jelentették be csütörtökön hivatalosan.

Szaid Namaki iráni egészségügyi miniszter elmondta, hogy az oktatási intézmények az iráni óév végéig, március 19-ig zárva tartanak. Március 19. és április 3. között az újévi szünet miatt nincs oktatás. Az egyetemek már több mint egy hete zárva vannak, és több tartományban az alap- és középfokú oktatási intézmények sem fogadják a diákokat.

Az iráni egészségügyi minisztérium legfrissebb adatai szerint eddig 3513 beteg tesztjében mutatták ki az új koronavírust. A minisztérium bejelentette, hogy országos tervet dolgoztak ki a járvány elleni küzdelemre. Azokban a tartományokban, ahol nagy a fertőzöttek száma, azonnal alkalmazzák ezt, majd a következő napokban a többi tartományra is kiterjesztik.

Tegnap az olasz iskolákat zárták be azonnali hatállyal. A tanítást leállították egész Olaszországban a koronavírus-járvány miatt. Az intézmények március 15-ig zárva lesznek. A pedagógus szakszervezetek szerint a kormánynak sikerült ismét teljes káoszt teremtenie. Roberto Fontana egészségügyi miniszter "komolynak" nevezte a kornavírus-fertőzés terjedése miatti helyzetet.

Koronavírus: két Magyarországon tanuló iráni diák az első két fertőzött

Egyelőre enyhe tüneteik vannak - a Szent László kórházban ápolják őket.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.