szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az óvodák önkormányzati fenntartása mellett állt ki a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) a szervezet keddi, az új összetételű testület alakuló ülésén – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Pár napja kering a hír a levegőben, miszerint a kabinet tovább sem tett le arról tervéről, hogy elvenné az ökormányzatoktól az óvodákat. A BÖSZ szerint az óvodák a hazai oktatási rendszer talán legjobban működő részei, ahol a legnagyobb problémát a munkaerőhiány okozza, ezért nem központosítással, hanem a támogatások növelésével lehet a problémákat megoldani.

Továbbá az önkormányzatoknak nem okoz súlyos problémát az óvodai és bölcsődei rendszer fenntartása, így anyagi szempontból sem indokolt központi kormányzat alá rendelni az intézményeket – teszik hozzá.

A nyilatkozat szerint a több mint 320 ezer óvodás és a több mint 30 ezer óvodapedagógus közös érdeke, hogy a jól működő, komoly eredményeket felmutatni képes rendszer stabil és békés maradjon továbbra is.

A nyilatkozatot a főpolgármester és minden jelenlévő polgármester aláírta – közölték.

Tovább darabolják az oktatási rendszert: jöhetnek az állami óvodák?

A Magyar Narancs információi szerint a kormány elvenné az önkormányzatoktól az óvodákat is.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.