szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szeptemberben nyitott meg a Debreceni Nemzetközi Iskola (ISD), de máris igazgatóváltásra kerül sor.

Felmondott Öreg János, az első tanévét szeptemberben – két óvodai és két általános iskolai csoporttal – kezdő Debreceni Nemzetközi Iskola (International School of Debrecen) igazgatója - írta meg a civishir.hu.

Az iskola első nyílt napját november 27-én tartották az érdeklődő szülőknek és diákoknak, ezen az igazgató már nem vett részt. Mint az az önkormányzati közgyűlésen elhangzott, az igazgató és a fenntartó közösen állapodtak meg a távozásról, amelynek a hírek szerint csupán személyes okai vannak.

Öreg János helyét Trina Arsenault - aki debreceni kinevezése előtt egy zürichi nemzetközi iskolában dolgozott - veszi át ideiglenesen, majd nemzetközi pályázatot írnak ki az állás betöltésére.

A személyközpontú szemléletet és a tanulók egyéni fejlődéséhez igazított nevelést előtérbe helyező nemzetközi program alapján működő iskolában 56 tanuló kezdte az új, 2019/2020-as tanévet. Már a jelentkezés díja 310 euró (kb. 100 ezer forint) volt, a sikeres felvételi utáni regisztrációért 615 eurót kellett fizetniük, a tandíj pedig az elsősöknek és a másodikosoknak közel 3 millió forint évente, a végzős gimnáziumi osztályokban ez 14 550 euró (4,7 millió forint) lesz. Az intézmény egyébként 3,8 milliárd forint állami támogatásból épült.

A milliós tandíj jelent kiutat a közoktatásból? Ezek a legdrágább magyarországi iskolák

Mennyit kell fizetnie azoknak a szülőknek, akik nem a közoktatásban szeretnék taníttatni a gyereküket? Több lehetőség közül is lehet választani, a kifejezetten alternatív iskolák mellett egyre több teret hódítanak a nemzetközi magánintézmények is.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!