szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vannak olyan lehetőségek a tanévkezdés előtt, amelyekkel nemcsak a családi kiadásokat lehet csökkenteni, hanem a környezetvédelemért is tehettek.

Leltározzatok

Mielőtt elindulnátok az üzletekbe, nézzétek át, mi maradt tavalyról – jó-e még az iskolatáska, van-e még vízfesték, radír és ragasztó? Maradt-e füzet, csomagolóanyag. Gondoljátok át, hogy mire lesz szükség: ha csak 3 radírra, felesleges megvenni a 10 darabos készletet. Ezzel nemcsak a pénztárcátokat fogjátok megkímélni, hanem a felhalmozást is elkerülitek - tanácsolják a K&H Vigyázz, kész, pénz! pénzügyi vetélkedő szakértői.

Válasszatok újrahasznosított iskolatáskát, tolltartót

Ha van nagyobb testvér, barát, rokon, akkor igazán környezetkímélő megoldás lehet, ha a táska több gyereket is kiszolgál. A gyerekek nagy része persze iskolakezdésre szeret új táskát kapni, de van lehetőség arra is, hogy petpalackokból újrahasznosított, strapabíró táskát és tolltartót vegyetek. A PVC-t mindenképp kerüljétek.

Ennyibe kerül az iskolakezdés: ki mennyit költ tanszerekre?

15-25 ezer forint közötti összeg - a Vatera saját felhasználói körében végzett felmérése alapján a családok harmada körülbelül ennyit költ gyerekenként az iskolakezdésre.

Szerezzetek be uzsonnásdobozt

Kerüljétek a nejlonzazskót, és arra sem árt figyelni, hogy BPA-mentes dobozt válasszatok, hiszen ez a műanyag tiltólistás több országban. Az újrahasznosított uzsonnás dobozt a diák válassza ki, így szívesen viszi majd az iskolába.

Újrahasznosított füzetek, környezetbarát ceruza

Érdemes megnézni, hogy a füzet újrahasznosított papírból készült-e, illetve ne legyen műanyag bevonata, csakis papír. Egyes termékek fekete-fehér újságpapírból készülnek, amihez negyedannyi víz szükséges, mint a fehér papír előállításához. A tolltartót pedig töltsétek meg FSC fából készült ceruzákkal, amelyek alapanyaga felelős erdőgazdaságból és egyéb ellenőrzött forrásból származik.

Válasszatok magyar terméket

Különösen jó, ha találtok újrahasznosított, károsanyag-mentes magyar terméket, hiszen az import árukat rengeteget kell utaztatni, míg elérnek a vásárlókhoz. Ezzel nemcsak a hazai gazdaságot támogatjátok, de környezetünk terhelésének csökkentésért is tesztek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!