szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Csökkenteni kell a diákok terheit – mondta az új Nemzeti alaptantervről az Inforádiónak Szabó Zsuzsa, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) elnöke.

A szakszervezeti vezető az Inforádiónak azt mondta, szinte semmilyen információjuk nincs a készülő új Nemzeti alaptantervről, ami veszélyes, mert az eddigi hírek szerint 2020-tól vezetnék be.

A műsorban szó esett a készülő új Nemzeti alaptantervről is, amelyről a közoktatás legfontosabb szereplőinek szinte semmi információjuk sincs, állítja Szabó Zsuzsa.

„Komoly aggodalmaink vannak, hiszen kerettanterveket kell addig kidolgozni, tankönyveket kell kidolgozni, azokat valahogy be kellene mérni, a kollégáknak fel kellene készülni és közben nem tudunk semmit. Azt sem, hogy éppen hol tart ez a történet" – mondta a PSZ elnöke.

A köznevelésért felelős helyettes államtitkár az elmúlt héten az InfoRádióban azt mondta, az alaptantervvel kapcsolatban, hogy zajlik a munkaanyag átdolgozása a beérkezett észrevételek alapján, különféle szakértői csoportok bevonásával.

Szabó Zsuzsa hozzátette: mindenképpen szükség van a diákok terheinek csökkentésére, „azt gondolom, hogy az a stressz, ami ma éri a diákokat, annak nagyon komoly következményei lesznek”.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!