szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Friss nemzetközi egyetemi rangsoron tarol a CEU, változnak a szabályok, ha a otthagyjátok az egyetemet vagy főiskolát és meghosszabbították a sorrendmódosítás határidejét az e-felvételiben. Ezek voltak a hét legfontosabb oktatási hírei.

Újraszabott szakképzés: akár minimálbért is kereshetnek a jól tanuló diákok

Jelenleg csak a hiányszakmát választók és a duális képzésben tanulók kaphatnak pénzt, 2020 után minden – szakképzésben tanuló – diák számíthat ösztöndíjra. A Szakképzés 4.0 stratégia alapján a juttatás a jó eredményt elérő diákok esetében a technikumban és a szakképző iskolában is elérheti a minimálbért. A teljes cikket elolvashatjátok itt.

Friss nemzetközi egyetemi rangsoron tarol a CEU

Friss nemzetközi egyetemi rangsor eredményeit tették közzé, az értékelt egyetemek között tizenöt magyar intézmény szerepel, közülük a CEU első helyen. A U-Multirank rangsor 96 országból több mint 1700 felsőoktatási intézményt értékelt, köztük tizenöt magyarországi egyetemet. Erről bővebben itt olvashattok.

Fontos változások a felsőoktatásban?

Változnak a szabályok, ha a otthagyjátok az egyetemet vagy főiskolát anélkül, hogy abszolutóriumot szereznétek. 2020-tól ezekre kell figyelnetek, ha állami ösztöndíjas képzésen tanultok. A teljes cikket itt nézhetitek meg.

Meghosszabbították a sorrendmódosítás határidejét az e-felvételiben

Az Oktatási Hivatal (OH) két nappal, július 12-ig meghosszabbítja a felsőoktatási felvételi dokumentumfeltöltési és egyszeri sorrendmódosítási határidejét. Minden fontos infó a cikkben.

Sok tanfelügyelő megy nyugdíjba a következő években

Ráerősít az Oktatási Hivatal a tanfelügyelők képzésére, mert a pedagógiai-szakmai ellenőrzést végző szakértők közül sokan vonulnak nyugdíjba a következő egy-két évben, és nem minden szakterületen van elegendő utánpótlás. Itt elolvashatjátok a teljes cikket.

A Baranya megyei Dencsházán jártunk

A helyi iskola diákjainak nagy része hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű, a pedagógusok pedig minden nap azért küzdenek, hogy ne csak a tananyagot tudják megtanítani a gyerekeknek. Az idei eredmények magukért beszélnek: a 2019-ben ballagó nyolc diák mindegyike továbbtanul. Itt elolvashatjátok a teljes történetet.

Itt a nyár: strandolnátok a hétvégén?

Utánajártunk, mennyibe kerülnek a strandbelépők Budapesten és környékén - diákkedvezménnyel. És megnéztük, azt is hogy mennyibe kerülnek a fürdőjegyek a nagyobb vidéki városokban.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!