szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egyes tanárok tiltják a mobiltelefonok használatát az iskolában, míg mások kifejezetten használják azt diákjaikkal. Most főleg az utóbbiakhoz szólunk: ajánlunk három olyan mobilos applikációt, amelyet érdemes lehet használni az órákon.

Socrative

Rövid felmérőket, online teszteket lehet készíteni a Socrative alkalmazással, amelyekkel aztán a diákok próbára tehetik tudásukat akár a tanórán is. Egy „szobát” lehet indítani az alkalmazásban, amelybe a diákok egyesével, okostelefonjuk segítségével tudnak csatlakozni. Így a számonkérést aztán interaktívan is végezhetik a résztvevők. Sőt a Space Race (űrverseny) opciójának köszönhetően a diákok csapatokban is versenyezhetnek. Az általuk megadott jó válaszok segítségével folyamatosan halad előre az adott csapat űrhajója – egymással versenyezve -, amelyik csapat pedig a legtöbb jó választ adja, elsőként ér a célba. Ezt az egész folyamatot pedig egy projektor segítéségével kivetítve végig is követhetik az órán. A Socrative alapvetően weben keresztül működik, de vannak appok is hozzá – külön tanár, külön diák számára ingyenesen elérhető.

Kahoot

A Kahoot! szintén egy nagyon népszerű applikáció, amellyel a Socrative-hoz hasonló játékos kvízeket készíthetnek a tanárok. A diákok minden egyes kérdés megválaszolásakor pontokat kapnak - például a gyorsaságuk alapján A válaszok és pontok a tanár oldalán aztán megjelennek, így statisztikákat is lehet nézni, a pedagógusok láthatják, hogy egy-egy diák melyik kérdésre mennyi idő alatt válaszolt, melyik ment neki nehezebben.

Három remek alkalmazás pedagógusoknak: így izgalmas a tanulás és a tanítás is

Appajánlónk most főleg a pedagógusoknak szól: három alkalmazás, amellyel izgalmasabb lehet a tanulás és a tanítás is.

StudyBlue

A StudyBlue a memóriakártyák elvén alapszik. Különböző fogalmakat, kifejezéseket vagy éppen évszámokat is gyakorolhatnak a diákok, akár csoportmunkában órai feladatként, de egyéni házi feladatlámt is remek tanulási lehetőség. Természetesen másokkal is össze lehet kötni a játékos tanulást, ugyanis mások kártyáit is meg lehet tekinteni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!