szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nyílt levelet írtak Kásler Miklós erőforrás-miniszternek civil szervezetek és magánembereket, hogy biztosítsa a mélyszegénységben élő diákokat oktató Dr. Ámbédkar Gimnázium független és zavartalan működését – írja az Index.

A lap azt írja, a nyílt levél szerint az elmúlt bő évtizedben több mint száz olyan diák szerzett az intézményben, akiknek az örökös közmunkáslét lett volna az alternatíva – ehelyett majd mindannyian sikeresek a munkaerőpiacon, jó néhányan pedig az egyetemig is eljutottak.

Emmi: csak a fenntartó kérésére kerül állami fenntartásba a Dr. Ámbédkar Gimnázium

"A napokban megjelent álhírekkel szemben" az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) mentette meg az azonnali bezárástól az egyébként nem állami fenntartású, buddhista közösség által alapított, sajókazai Dr. Ámbédkar Gimnáziumot - írta a tárca az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.

Hozzáteszik azt is, hogy a jelentkezők száma az elmúlt években drasztikusan csökkent, mert a megemelt összegű szakképzési ösztöndíj eltereli a szegény gyerekeket a gimnáziumi képzéstől.

A nyílt levél aláírói ezért arra kérik a minisztert, hogy vizsgálja felül a Szabóky Adolf ösztöndíjrendszer feltételeit ,és módosítsa, hogy az bármely, érettségit adó intézménybe járó diák számára elérhető legyen. Az átmeneti időszakban pedig a minisztérium biztosítsa a gimnázium független és zavartalan működését.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!