szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hírességé vált az egyik észak-kínai általános iskola igazgatója, aki minden nap együtt táncol a diákjaival.

A 40 éves Zhang Pengfei minden reggel kivezeti az iskola 700 diákját az udvarra, és együtt táncol velük. A „ghost shuffle” elnevezésű tánc igen látványos – írja a Daily Mail. Az iskola igazgatója egy hónapig tanulta a táncot, mielőtt bemutatta, majd megtanította a tanítványainak. A bevállalós férfi ezzel a szórakoztató és energikus edzéssel ösztönözni szeretné a diákokat a mozgásra és arra, hogy kevesebb időt töltsenek a telefonjukhoz ragadva.

Az iskola új, 30 perces táncos gyakorlata felváltotta a kormány által kötelezővé tett edzéseket, amelyek 1951 óta minden általános és középiskolában kötelezőek. A szigorú edzések magukba foglalják a nyújtást, az ugrást, és egyéb gyakorlatok, amelyeknek a célja az erőnlét, a gyorsaság és a hajlékonyság fejlesztése. „Úgy éreztem, hogy szükség van a változtatásra, mert a diákok elvesztették érdeklődésüket a kötelező tornagyakorlatok iránt” – mondta Zhang.

Az igazgató azt mondta, tavaly nyáron találkozott a „ghost shuffle” stílussal egy plázában, és úgy döntött, hogy ő maga is megtanulja a táncot. „Úgy gondoltam, hogy ez a tánc nagyszerű lesz a gyerekeknek. A zene tele van energiával, és valóban boldoggá tesz” – tette hozzá.

Zhang októberben bemutatta a koreográfiai minden tanítványának, nemsokára a többi tanár, iskolai alkalmazott is csatlakozott a közös tánchoz. „Most a diákok nem lógnak állandóan a telefonjukon. Időnként újabb táncos videókat nézek és új mozdulatokat tanítok meg nekik” – mesélte büszkén az igazgató.

A videofelvétel január 9-én látott napvilágot. A felvételen az energikus igazgató és a mosolygós diákok látszanak, akik táncolnak és tökéletes szinkronban mozognak az iskolaudvaron. A videó vírusként terjed a kínai médiában és a közösségi olfalakon, már több mint 250 millióan nézték meg. Rengeteg pozitív reakció érkezett a felvételre.

„Talán ez a legjobb módja a sport és a szórakozás ötvözésére” – írta az egyik olvasó.  „Ő a legmenőbb igazgató. Bárcsak engem is tanítana!” – tette hozzá egy másik olvasó.

Már több millióan látták ezeket a videókat: mindenki ilyen tanárokat szeretne

Már több mint 360 ezren nézték meg a Facebookon azt a videót, amelyen egy általános iskolai tanár látható, aki minden reggel személyre szabott kézfogással köszönti a diákokat.