szerző:
eduline/mti

Mikor kezdődik a suli szeptemberben? Mikor lesznek az érettségik és kompetenciamérések a következő tanévben? Itt a válasz.

©

A vakáció végével a tanítási év hosszában, szerkezetében az előző évek gyakorlatához képest nem lesz majd változás.

Reagált a minisztérium: nem lesz rövidebb a nyári szünet

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden cáfolta, hogy jövőre meghosszabbítanák a tanévet. Mint az MTI-hez eljuttatott közleményben írták, a " Népszava ma megjelent, Újra napirenden a tanév meghosszabbítása című cikkében leírtak nem igazak". A tanév rendje változatlan, a tárca nem tervez változtatást a tanév hosszát illetően - rögzítették.

A tanév 2018. szeptember 3-án, hétfőn kezdődik, az utolsó tanítási nap 2019. június 14-én, pénteken lesz, a tényleges tanítási napok száma 181 nap.

Az érettségi, az országos kompetenciamérés, a célnyelvi mérés időpontja nem változott, azaz az érettségik május második hetében kezdődnek majd, a kompetenciaméréseket május közepén, a célnyelvi méréseket pedig május végén tartják.

Az idegen nyelvi mérés az intézmények kérésére két héttel korábban, azaz május elején lesz.

Több mint egymillió diáknak kezdődik ma délután a vakáció

Ma véget ér a 2017/18-as tanév és megkezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció. A diákok idén is számtalan tábor közül választhatnak a szünidő tartalmas eltöltéséhez. A mostani tanév mintegy 751 ezer általános iskolás, 78 ezer szakközépiskolás, 5800 szakiskolás, 182 ezer gimnazista és 168 ezer szakgimnazista számára zárul, közülük az érettségizők egy részének még hátra vannak a szóbeli vizsgák.