szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Valójában csak háromnapos a téli szünet - véli az egyik szülői szervezet, amely szerint még a január 7-ét is ki kellene adni a diákoknak.

„Mivel a törvény értelmében a téli szünet napjainak számába nem számítanak bele a tanítás nélküli pihenőnapok (szombat, vasárnap), a munkaszüneti napok (ünnepnapok) és az országosan, egységesen elrendelt munkanap-áthelyezések (ledolgozott szombatok), akkor kiderül, hogy az iskolák megrövidítették a hatnapos téli szünetet három nappal” – írja közleményében a Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért.

A szervezet részletes lebontást készített a téli szünet napjairól, amiből kiderül, a diákok valójában csak a december 27-ét és 28-át, valamint a január 2-át kapták meg szünetnek, az összes többi nap mindenki más számára is pihenőnap vagy munkaszüneti nap.

„Ha értelmezésünk megállja a helyét, akkor jan. 03. (csütörtök), január 04. (péntek) és jan. 07. (hétfő) napokon is téli szünet lenne a tanulók számára” – írják.

Kiborultak a szülők és a diákok az "extra" szombati tanítási nap miatt: miért kell ilyenkor iskolába menni?

Miért kell a diákoknak tanítási szünetre eső szabadnapokat „ledolgozniuk" szombatonként? Ezt a kérdést teszik fel szülők, tanárok és diákok a közösségi oldalakon, fórumokon.