szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Valóságos iparág épült a középiskolai felvételire, Budapesten több tucat előkészítőt hirdetnek középiskolák, oktatási centrumok, és persze a magántanárok.

A központi írásbeli felvételit 2019. január 19-én 10 órától órától írják a diákok magyarból és matematikából. Vannak, akik felvételi előkészítőkkel mennek biztosra: több  tucat intézmény indított tanfolyamot, de lehet találni felkészítőt online kurzus formájában is.

A legtöbb előkészítő 12-17 hetes, ezek egészen január közepéig tartanak, tehát aki most döntene úgy, hogy szeretne némi plusz gyakorlást, már nehezen tud bekapcsolódni - a magántanárok és egy-két oktatási centrum viszont még most is kínál gyors felkészítést.

A "hagyományos" tanfolyamokat szombatonként tartják, az online kurzusokon persze nincs ilyen kötöttség. Ami viszont ez utóbbinál érdekes, hogy az online előkészítő tanfolyamra beiratkozók is (elosztva) 12 hetes felkészüléssel számolhatnak.

Az árak tantárgyanként 16-28 ezer forint körül alakulnak a gimnáziumokban és az online kurzusok esetében, míg az oktatási központoknál lehet találni 64 ezer forintosat is.

Így érdemes középiskolát választani: mit lehet kideríteni az intézményekről?

Némi internetes kutatással még a nyílt nap előtt számtalan dolgot meg lehet tudni a kiválasztott középiskolákról. Milyen dokumentumokat érdemes letölteni az iskolai oldalról, miről árulkodik az intézmény Facebook-oldala, Youtube-csatornája vagy Instagram-profilja?