szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több oldalt szó szerint másolt át korábbi pályázatokból a szigetszentmiklósi iskola igazgatói posztjára pályázó tanár.

Új vezetőt választanak a Kardos István Általános Iskola Gimnázium és Szakgimnázium élére, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett pályázatra ketten jelentkeztek - írja a Magyar Narancs.

Adorján Botond a pályázatában teljes négy oldalon át szó szerint másolta át a 2016-ban a nagykállói iskola intézményvezető-helyettesi posztjára pályázó Papp-Földesi Ernőné gondolatait. Emellett másolt a Siófoki SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola egyik tagintézményvezetői pályázatából is.

A szigetszentmiklósi képviselő-testület oktatási bizottságát mindez - úgy tűnik - nem zavarta: múlt kedden Adorján Botond pályázatát támogatták. A tantestületben ezzel szemben a másik jelölt Nagyné Gazsó Mária pályázatát nagy arányban támogatták, személye szintén kétharmados többséget kapott.

A képviselő-testület szerdán határoz a pályázatok támogatásáról az oktatási bizottság javaslatát is figyelembe véve. Az intézményvezető kinevezéséről az iskolafenntartó Klebelsberg Központ és az Emberi Erőforrások Minisztériuma hozza meg a végső döntést. 

"Újabb vízfej" - nem kellene kancellárokat ültetni a szakképzés nyakába a PSZ szerint

A szakképző iskolák fölé kerülő kancelláriák újabb vízfejként nehezítik majd meg az iskolák működését - írja közleményében a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ).