szerző:
Eduline

Több száz ingyenes online teszt és játék közül válogathatsz, ha ki szeretnéd deríteni, mennyire működik jól a memóriád. Íme, a legjobbak - szerintünk.

Ha fejleszted az emlékezetedet, jobb eredményekre leszel képes az iskolában és a nyelvtanulásban. A klasszikus párkereső játékok mellett többféle feladatot találhatsz az interneten: ezen az oldalon például többek között arcfelismerő játék működik, de van olyan tábla is, ahol a felvillanó színek vagy számok sorrendjét kell megfigyelni és visszajátszani.

Klasszikus memóriajáték: párkereső
©

A brainist.com angol nyelvű oldalon némi tudományos magyarázatot is kaphatsz a memóriajátékok mellé. A feladatokat ingyenes regisztráció után lehet elérni.

A játékok mellett komplett memóriateszteket is találhatsz az interneten. A Cognitive Drug Research oldalán például a koncentrációdat és emlékezőtehetségedet is tesztelheted: az egyik feladat során például az egymás után felvillanó képek közül kell kiválasztani a korábban már látott fotókat.

A teszt több nyelv mellett angolul és magyarul is el lehet végezni. Egy másik amerikai oldalon szintén a rövid távú memóriádat tesztelheted: a feladat során a képernyőn felvillanó betűket kell megjegyezni. Ha arra is kíváncsi vagy, mennyire gondolkodsz logikusan, próbáld ki az eduline és a metekerettsegi.hu közös logikatesztjét.

eduline