szerző:
Eduline

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) parlamenti frakciója elítéli a vasárnapi pedagógustüntetést, mert a kisebbik kormánypárt szerint az nem szolgálja a pedagógustársadalom érdekeit, s hátterében nem szakmai, hanem politikai érdekek állnak.

A szakszervezetek olyan kérdések miatt szerveztek tüntetést, amelyekről a kormány nem döntött, így azokról még nem lehet részletekre kiterjedő egyeztetéseket folytatni - olvasható a kereszténydemokrata képviselőcsoport állásfoglalásában. A legfrissebb információkat itt találod a pedagógussztrájkról.

A KDNP nem a pedagógusok, hanem az ötletadók szándékát vitatja - írták, hozzátéve: nem szerencsés, hogy a demonstrációt pont akkorra szervezik, amikor a kormányzaton belül az oktatás ügye, a pedagógusok jövőbeli kilátásai úgy alakulnának a legkedvezőbben, ha a szakszervezetek nem támadnák, hanem támogatnák az államtitkárság által kidolgozott koncepciókat. 
Tüntetnek a tanárok - a KDNP elítéli a demonstrációt
©

A kommünikében kitértek arra is, hogy az elmúlt esztendőkben számtalan, az oktatást és a pedagógusokat sújtó intézkedést hozott a balliberális kormány, mégsem tüntettek a pedagógus érdekvédelmi szervezetek a pedagógusok ünnepnapján. Az időpontválasztás a Nemzeti Összetartozás Napjának közelsége miatt is méltatlan - jegyezték meg.

Az államtitkár személyéről kiemelték: Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár évtizedekig pedagógusként dolgozott. "Élete a magyar oktatásügy. Nemcsak érti és ismeri a magyar iskolarendszer minden problémáját, de elkötelezett a pedagógusok élet és munkakörülményeinek javítása, a pedagógus pálya presztízsének helyreállítása iránt" - fogalmaztak.

A KDNP szerint Hoffmann Rózsa pontosan tudja, hogy a pedagógusok keveset keresnek, alacsony a társadalmi megbecsültségük, és elszántan küzd azért, hogy mindez megváltozzon.

De bármilyen sürgető a helyzet rendezése, tudomásul kell venni, egyetlen esztendő alatt nem lehet mindent megváltoztatni, hiszen mindannyian tudjuk, hogy az új kormány egy végtelenségig eladósított, csőd szélén tántorgó országot vett át - olvasható az állásfoglalásban.

MTI