szerző:
Eduline

Soha ne érjenek a diákokhoz, lehetőleg mindenféle fizikai kontaktust kerüljenek a tanórákon, csak így kerülhetik el a pedofíliával kapcsolatos vádakat – ezt tanácsolja a brit zenetanároknak a Musicians’ Union. A videóüzenet már most óriási felháborodást váltott ki.

„A tanár érintése kellemetlen érzést okozhat a diákoknak, zavarba hozhatja őket, ráadásul az oktató is könnyen gyanúba keveredhet. Még akkor sem muszáj megérinteni a gyerekeket óra közben, ha valamilyen mozdulatot, technikát szeretnénk bemutatni nekik. Mindig van ennél jobb megoldás” – magyarázza a narrátor az egyesület videóüzenetében, amelyet minden nagy-britanniai zenetanárnak elküldtek.

A felvételen egy hegedűtanár tart órát, magyarázás közben ráteszi a kezét a diák vállára, és megérinti az ujjait is. A kisfiú zavartnak és ijedtnek tűnik. A videó narrátora szerint az ehhez hasonló helyzetek miatt könnyen rásüthetik az oktatókra, hogy pedofilok, egy ilyen botrány pedig még akkor is tönkreteheti a karrierjüket, ha a végén bebizonyosodik, hogy alaptalan volt a vád.


A Daily Mail információi szerint a zenetanárok többsége „őrültségnek” és "felháborítónak" tartja a videót, egyikőjük szerint az oktatókat és a diákokat is paranoiássá teszik az ehhez hasonló, „hasznos tanácsokat” tartalmazó üzenetek.

eduline