szerző:
Eduline

Az átlagos tankönyvek árainak három-négyszereséért kínálják az új, úgynevezett kompetencia alapú tanítás tankönyveit. Ezt a módszert szeptembertől mintegy 1000 iskolában, később pedig az összes intézményben bevezetnék – írja az rtlhírek.hu.

A hagyományos, nagyjából 10.00 forintos tankönyvcsomaggal szemben az új, úgynevezett kompetencia alapú tanításhoz készült tankönyvekért a megszokott összeg többszörösét kérik. Az árlista alapján egy általános iskolás harmadik osztályos tanuló szüleinek 35 ezer forintot kell fizetni a tankönyvekért.

Szeptemberre egyelőre mindössze 100 iskola rendelt a könyvekből, pedig a programban ezer iskola vesz részt Egy neve elhallgatását kérő tanár az rtlhirek.hu-nak azt mondta: ők inkább fénymásolják a könyveket, mert a nyomtatópatrononok beszerzésére uniós támogatást kapnak. Így marad a kevesebb példányszám, és a magas ár is. Ráadásul az Educatio Kht. honlapjáról a kiadványok elektronikus változata ingyen letölthető, amelyet az iskolák kinyomtathatnak, így teljesen ingyen juthatnak hozzá a tankönyvekhez.

eduline