szerző:
Edupress

EU-s támogatásból valósul meg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) nagy szabású informatikai fejlesztése, melynek segítségével a hallgatók hamarosan többek között már nagy kapacitású Wifi segítségével is internetezhetnek az egyetemi kampusz teljes területén.

A több mint ötvenmillió forint összértékű, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által odaítélt európai uniós támogatás a WiFi kiépítése mellett lehetővé teszi a MOME új optikai hálózatának és gerinchálózatának létrehozását, valamint 30 terrabit méretű tároló, és korszerű, nagy teljesítményű szerverpark kialakítását is.

Mindezeknek köszönhetően multimédiás hallgatói tér jöhet létre, és a hallgatói munkák archiválása is lehetővé válik. Az EU-s támogatás segítségével természetesen az egyetem be tudja szerezni az új szerverpark működtetéséhez szükséges szoftvereket, operációs, adatbázis kezelő, levelezést kiszolgáló, illetve vírusvédő rendszereket is.

"Intézményi kultúránk szerves részét képezi a forrásbevonás és fejlesztés, valamint a pályázati tevékenység, ezért is örültünk, hogy relatíve kis egyetemként sikeres tudtunk pályázni a projekt kapcsán" - nyilatkozta Dr. Hatos Pál, a MOME kancellárja.Az új informatikai rendszer előnyeit a hallgatók már a következő tanévben élvezhetik, hiszen a fejlesztést várhatóan már 2009. októberében befejezik.

(www.edupress.hu)