szerző:
Eduline

Pályázati forrásból és szakképzési hozzájárulásból felszerelt modern, a hallgatók és az oktatók magas színvonalú munkáját egyaránt segítő infokommunikációs technológiai termeket avattak fel a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Karának Zalaegerszegi Intézetében.

Korszerű, a hallgatók és az oktatók magas színvonalú munkáját egyaránt segítő infokommunikációs technológiai (IKT) termeket adtak át a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Karának zalaegerszegi kampuszán. Az IT fejlesztés során egy üzleti szimulációs és IKT-kompetenciákat fejlesztő labor, egy gazdasági szimulációs gépterem, valamint egy tréningterem került kialakításra.

A gazdasági szimulációs gépterem a gyakorlatban használt szoftverekkel fejleszti a számítógépes eszközhasználati, illetve az üzleti környezet és folyamatok modellezése révén a szakmai kompetenciákat, továbbá lehetőséget ad arra, hogy a hallgatók az elméleti ismereteket konkrét szituációkra vonatkoztatva alkalmazzák. A tréningterem célja a képi, multimédiás és interaktív technikai eszközök alkalmazása révén a csoportmunka-kompetenciák fejlesztése. A labor pedig elsősorban a régióban hiány-szakképesítésként megjelölt szakmák – például pénzügyi szakügyintéző és számviteli szakügyintéző – intézeti hallgatói számára teremt kedvezőbb oktatási feltételeket. Az ott folyó gyakorlatias oktatás révén ugyanis javíthatók a hallgatók üzleti informatikai alkalmazási kompetenciái, és így növelhető a szakképzettséggel történő elhelyezkedés és a tartós állásmegőrzés esélyeit.

A BGF Zalaegerszegi Intézetében ez csak a fejlesztések egyik állomása. 2009 szeptemberétől szélesedik az intézmény képzési kínálata is, így három alapszakon – emberi erőforrások, gazdálkodási és menedzsment, pénzügy és számvitel –, valamint hét felsőfokú szakképzésen – banki szakügyintéző, idegenforgalmi szakmenedzser, kereskedelmi szakmenedzser, pénzügyi szakügyintéző, projektmenedzser-asszisztens, számviteli szakügyintéző, vendéglátó szakmenedzser – indulhat meg az oktatás.

Mindezek mellett dinamikusan halad a Tudáscentrum kialakítása is, melynek keretében a Budapesti Gazdasági Főiskola a Pécsi Tudományegyetemmel és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel közös képzéseket és kutatásokat kíván megvalósítani a zalai megyeszékhelyen.