szerző:
Edupress

GE Energy Ecomagination Challenge elnevezéssel ma indul a GE Energy környezetvédelmi versenye, mely a "Hogyan teheted zöldebbé az egyetemedet" téma köré összpontosul. A versenyre az európai egyetemek jelenlegi, mérnökszakos illetve már végzett hallgatói is jelentkezhetnek. A benyújtási határidő 2009. február 1. A pályamunkákat 2009. május 1-jéig fogadják el. A három döntőbe került csapat számára a GE Energy 2009 augusztusában, Budapesten rendezi meg a díjátadó ünnepséget, melynek keretében számos díjat adnak át. A győztes csapat az aranyérem mellé 25.000 euró támogatást kaphat projektje tényleges megvalósításához.

Az áramfejlesztési- és energiaszállítási technológiák piacvezető szállítójaként ismert GE Energy környezetvédelmi versenye keretében az európai egyetemek mérnökszakos hallgatói egyedülálló lehetőséget kapnak az egyetemük életét pozitívan érintő innovatív, forradalmi ötletek kidolgozására. A maximum öt főből álló csapatoktól kiegészítő anyagokat, például videofilmeket vagy játékokat is várnak az ötletükben rejlő lehetőségek szemléltetésére.

©
"A GE Energy által kidolgozott környezettudatos projekt célja, hogy az európai mérnökhallgatókat bevonja és ösztönözze bolygónk védelmére. Büszkék vagyunk arra, hogy elkötelezettségünket megoszthatjuk a hallgatókkal, és a fenntartható jövő biztosítása érdekében tehetségeket fedezhetünk fel cégünk számára" - jelentette ki Rod Christie, a GE Energy Közép- és Kelet-Európáért, Oroszországért és a FÁK-ért felelős elnök-vezérigazgatója.

A projekttel összhangban a GE Energy az elmúlt két évben dinamikus toborzási politikát folyatott Európa-szerte. Az energiaipari óriás 2007 óta több mint 1250 mérnököt vett fel (2007-ben 550-et, 2008-ban pedig 700-at).A pályázatokat a GE Energy szakembereiből álló bizottság bírálja el az alábbi szempontok alapján:
Ökológia:
Milyen pozitív hatást gyakorol a projekt a környezetre? Segíti-e a globális felmelegedés problémájának leküzdését? Elősegíti-e a vízgazdálkodást, illetve csökkenti-e az energiafelhasználástKépzelőerő: Milyen ötletes vagy egyedülálló módszerrel segíti elő a projekt bolygónk védelmét?Anyagiak:
Mekkora a projekt költségvetése, és mennyi idő alatt valósítható meg? Több hasznot hoz-e, mint amennyibe kerül?

A pályázatról további információ a www.makeyourcampusgreener.com honlapon található.

A GE Energy célja, hogy a cég Ecomagination programja keretében másokkal is megossza a zöldebb világra vonatkozó elképzeléseit, és felhívja az egyetemi hallgatók figyelmét a jelenlegi környezetvédelmi problémákra. Az Ecomagination program keretében a GE olyan innovatív, napjaink környezetvédelmi kihívásainak leküzdését célzó megoldásokat dolgoz ki és hoz létre, melyekből éppúgy profitálhatnak a cég ügyfelei , mint maga az egész társadalom.Az Ecomagination kezdeményezésről, az Ecomagination tanúsítvánnyal rendelkező termékekről és technológiákról bővebb informáci itt található, ahol a legújabb, 2007-es, való életből vett esettanulmányokat is tartalmazó Ecomagination beszámoló is megtekinthető, illetve letölthető.

(www.edupress.hu)