szerző:
Eduline

15 kiskorú gyermek jelentkezett a hatóságoknál, hogy szexuálisan zaklatta a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon volt igazgatója. Volt olyan, aki a zaklatások idején még 12 éves sem volt.

©

Tovább nyomoznak, és újabb részletekre bukkantak a hatóságok a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonban elkövetett visszaélésekkel kapcsolatban.

Az atv.hu szerint összesen 15 kiskorú gyermek jelentkezett a hatóságoknál, hogy szexuálisan zaklatta a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon volt igazgatója.

Tavaly ősszel az RTL Klub Házon kívül című műsorában a gyermekotthon két volt lakója arccal és névvel vallotta, hogy V. János évekig zaklatta őket.

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság azonnal felfüggesztette állásából a János bácsiként emlegetett férfit, belső vizsgálatot rendelt el, illetve feljelentést tett a rendőrségen. A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája október 24-én rendelte el az intézményvezető előzetes letartóztatását.

Az 56 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy 2008 és 2016 között a gondozása alatt álló gyerekekkel, hatalmi viszonyával visszaélve szexuális cselekményt végzett, illetve őket arra törekedett rábírni. 2007 és 2011 között pedig rendszeresen szexuális abúzusnak tette ki a gyermekotthonban elhelyezett, 18 évesnél fiatalabbakat, és ezzel veszélyeztette erkölcsi, érzelmi fejlődésüket.

A portál információi szerint két bántalmazott gyerek még a 12. életévét sem töltötte be, amikor az igazgató molesztálta őket.

A bicskei otthon 2020-ig bezár.