szerző:
Eduline

Lemondott a professor emeritus címéről Vajda Mihály filozófus, Facebook-oldalán azt közölte, semmilyen kapcsolatot nem szeretne fenntartani egy olyan egyetemmel, melynek Vlagyimir Putyin a díszpolgára - írja a hvg.hu.

©

Sajnálattal közlöm, hogy professor emeritus-i címemről kénytelen vagyok lemondani. Nem szeretnék fenntartani semmilyen kapcsolatot egy intézménnyel, melynek Vlagyimir Putyin a díszpolgára - írta levelében a professzor, melyet ő maga tett ki a Facebook-oldalára, közli a lap.

Ahogy már mi is írtunk róla, múlt héten csak úgy záporoztak az 1 csillagos értékelések a Debreceni Egyetemi Facebook-oldalára, miután kiderült, hogy az intézmény szenátusa díszpolgári címet adományoz Vlagyimir Putyin orosz elnöknek. Ezt követően az egyetem teljesen beszüntette az étékelési lehetőséget az oldalon, majd törölte a kritikus kommenteket is.

Azóta elhatárolódott Putyin kitüntetésétől a Debreceni Egyetem alkotmányjogi tanszéke is, az Eötvös Károly Intézet pedig nyílt levélben kérte, hogy az egyetem vonja vissza az elismerést, mert az jogszerűtlen.

Még mindig nem rendeződött a helyzet a Debreceni Egyetem Facebook-oldalán

Újabb lépésre szánták el magukat az egyetem Facebook-oldalának szerkesztői, és kikapcsolták a hivatalos értékelést az oldalon - írja a hvg.hu. Azonban a kommentelők és az olvasók szerint nem ez a legjobb megoldás, és ennek hangot is adnak a platformon.