szerző:
Eduline

A tavaszi félév végén a Szegedi Tudományegyetem is átállt a Neptun tanulmányi rendszerre. Most az egyik oktató elmondta a véleményét és a tapasztalatait a rendszerről. A digitális kultúrával is foglalkozó szakember problémásnak tartja a felületet, és a megjelenésben is talál kivetnivalókat.

Hosszú idő után a SZTE-nek is át kellett állnia az eddig használt ETR-ről a Neptun használatára. A váltás meglepően gördülékeny volt, azonban az új félév elkezdése előtt újabb és újabb akadályokba ütköznek az oktatók.

A Neptun nem egy jól sikerült rendszer. Lehet, hogy valahol, valamire, valamikor jó volt, vagy jó lehet, de az semmiképpen nem az, amire, ahol, és amikor használjuk - írja blogbejegyzésében Dragon Zoltán, a Digitális Kultúra és Elméletek Kutatócsoport vezetője.

Többek között kitér a "vagy bájosan retró, vagy hányingerkeltően avíttas" külalakra, az ingyenes stock fotókra, amelyek egyáltalán nem teszik kellemessé az egyre növekvő időt, amit ezen a felületen kell eltöltenie egy átlag egyetemi polgárnak. A menürendszer alkalmatlansága és lassúsága, körülményes megjelenítése sem nyerte el az oktató tetszését. Az egyetem így válik egy nem igazán jól szervezett és jól működő vállalattá - írja.

5 dolog, amit minden elsőéves megtapasztal

Nemsokára megszületnek az idei ponthatárok és mindenki elkezdhet tervezni, kivel, mivel és hová megy. Vannak olyan dolgok, amik azonban várostól és szaktól függetlenül, minden elsőéves életében jelen lesznek. 1. Megint ti vagytok a legkisebbek Igen ám, de ez az egyetemen a gólya tábor után már senkit sem fog érdekelni.