szerző:
Eduline

Demonstrációt tartottak kedd este a CEU-t ellehetetlenítő törvénymódosítás ellen az egyetemnél, majd több százan vonultak át a Kossuth térre. A Parlament előtt dulakodás volt, ám miután lecsillapodtak a kedélyek, Büki Zoltán civiljogi aktivista bejelentette, szerdán kétóránként lezárnak egy fővárosi hidat. A Szabadság híd lezárása érdeklődés hiányában reggel 8-kor elmaradt.

©
Büki Zoltán civiljogi aktivista bejelentette, szerdán kétóránként lezárnak egy fővárosi hidat - írja a 24.hu.

8 órakor a Szabadság hidat,
10 órakor a Lánchidat,
12 órakor az Erzsébet hidat
14 órakor a Margit hidat
16 órakor a Petőfi hidat.

Mindezt addig folytatják, amíg vissza nem vonják a törvénymódosítást. A vasárnapi és a keddi CEU-s demonstrációt szervező Oktatási Szabadságot csoport a lapot arról tájékoztatta, Büki Zoltán nem tagja a szervezőknek, ők egyelőre nem terveznek hídfoglalást.

A szerda 8 órai hídlezárásra azonban - az újságírókon kívül - csak két ember érkezett, ezért a Szabadság híd lezárása elmaradt.

Újabb demonstrációt tartottak a CEU-nál: ezrek skandálták, hogy ne írd alá, János

Újabb demonstrációt tartottak Budapest belvárosában a lex CEU ellen, megtelt tiltakozókkal az egyetem épületének környéke, több ezren alkottak élőláncot az épület körül. Körbeért az élőlánc a Nádor utca, Zrínyi utca, Arany János utca és Október 6. által körbezárt terület körül, ebben a négyszögben áll a CEU épülete is.