szerző:
Eduline

Informatikai területen szeretnétek továbbtanulni, és kíváncsiak vagytok, milyen fizetésekre számíthattok friss diplomásként? Még mindig rengeteg szakember hiányzik a piacról, de vajon melyik IT-szakkal lehet a legtöbbet keresni? Itt a válasz.

©

A Felvi.hu szakkeresőjének segítségével megnéztük, mennyit lehet keresni 2017 legnépszerűbb informatikai alapszakjainak elvégzése után a 2016-os diplomáspálya-követési adatok alapján.

Gazdaságinformatikus: havi bruttó átlagjövedelem 326 009 Ft, a végzettek 86 százaléka diplomás munkát végez.

Mérnökinformatikus: havi bruttó átlagjövedelem 347 960 Ft, a végzettek 92 százaléka diplomás munkát végez.

Programtervező infrmatikus: havi bruttó átlagjövedelem 337 883 Ft, a végzettek 94 százaléka diplomás munkát végez.

Állást kerestek?
Nemrég szereztétek meg a diplomát, ezért éppen életetek első "igazi" állását keresitek? Vagy többéves szakmai tapasztalattal váltanátok munkahelyet, esetleg teljesen új területen építenétek karriert? Nézzétek meg a Jobline állásajánlatait!

Havi 310 ezer forintot is lehet keresni ezekkel a diplomákkal: átlagfizetések a top szakokon

Gazdasági alapszakon szeretnétek továbbtanulni, de kíváncsiak vagytok, milyen fizetésekre számíthattok majd friss diplomásként? Melyik gazdasági szakkal lehet a legtöbbet keresni?Itt a válasz. A Felvi.hu szakkeresőjének segítségével megnéztük, mennyit lehet keresni 2017 öt legnépszerűbb gazdasági alapszakjának elvégzése után a 2016-os diplomáspálya-követési adatok alapján. Gazdálkodási és menedzsment: havi bruttó átlagjövedelem 279 588 Ft, a végzettek 75 százaléka diplomás munkát végez.