szerző:
Eduline

Gazdasági alapszakon szeretnétek továbbtanulni, de kíváncsiak vagytok, milyen fizetésekre számíthattok majd friss diplomásként? Melyik gazdasági szakkal lehet a legtöbbet keresni?Itt a válasz.

©

A Felvi.hu szakkeresőjének segítségével megnéztük, mennyit lehet keresni 2017 öt legnépszerűbb gazdasági alapszakjának elvégzése után a 2016-os diplomáspálya-követési adatok alapján.

Gazdálkodási és menedzsment: havi bruttó átlagjövedelem 279 588 Ft, a végzettek 75 százaléka diplomás munkát végez.

Kereskedelem és marketing: havi bruttó átlagjövedelem 264 359 Ft, a végzettek 72 százaléka diplomás munkát végez.

Turizmus-vendéglátás: havi bruttó átlagjövedelem 202 031 Ft, a végzettek 45 százaléka diplomás munkát végez.

Pénzügy és számvitel: havi bruttó átlagjövedelem 273 436 Ft, a végzettek 71 százaléka diplomás munkát végez.

Nemzetközi gazdálkodás: havi bruttó átlagjövedelem 311 089 Ft, a végzettek 70 százaléka diplomás munkát végez.

Állást kerestek?
Nemrég szereztétek meg a diplomát, ezért éppen életetek első "igazi" állását keresitek? Vagy többéves szakmai tapasztalattal váltanátok munkahelyet, esetleg teljesen új területen építenétek karriert? Nézzétek meg a Jobline állásajánlatait!

Itt a lista: ezek a legnépszerűbb gazdasági képzések

Idén nagyjából 106 ezren jelentkeztek a hazai felsőoktatásba. Vajon melyek a legnépszerűbb gazdasági képzések? Ennek jártunk utána. A friss statisztikák szerint gazdasági képzésekre összesen 27 ezren jelentkeztek, így messze ez a legnépszerűbb képzési terület idén (is). Idén is a legtöbben gazdálkodási és menedzsment szakra jelentkeztek, ez nem csak a gazdasági szakok közül emelkedik ki, de már évek óta vezeti az összesített népszerűségi listát.