szerző:
Eduline

Nem mindegy, hogy milyen nyelvvizsgát szereztek, ugyanis nem minden típust fogadnak el a diplomához. A szakotokhoz kapcsolódó kimeneti követelményeket mindenképpen nézzétek meg.

©

Az alapszakos diplomához egy középfokú (B2-es szintű), komplex, államilag elismert általános nyelvvizsgára van szükség. Az adott szak képzési és kimeneti követelményeiben ugyanakkor ennél szigorúbb feltételt - például általános helyett vagy mellett szakmai nyelvvizsgát - is meghatározhatnak.

Az államilag elismert vizsga­rendszereket működtető vizsga­központokat és a nyelveket, amelyekből vizsgázhattok, itt találjátok.

Akinek esetleg már van nyelvvizsgája, de nincsen a felsoroltak között, eljárási díj ellenében honosíthatja azt, így azt is elfogadhatják a diplomához. Erről bővebben itt olvashattok.

2020-tól már felvételi követelmény lesz a nyelvvizsga:

Mit kell teljesítenie annak, aki 2020-ban felvételizik majd egyetemre?

Milyen felvételi követelményekkel számolni 2020-tól? Olvasói kérdésekre válaszolunk. Ha 2020-ban fogok felvételizni, már kötelező lesz, hogy legyen legalább egy nyelvvizsgám? Igen. Legalább középfokú tudás kell egy idegen nyelvből - és ezt egy nyelvvizsga-bizonyítvánnyal vagy emelt szintű nyelvi érettségivel természetesen bizonyítani is kell. Emelt szintű érettségit is kötelező lesz tennem? Így van.

Angol B2 Euroexam ÍRÁSBELI nyelvvizsga felkészítő

Online képzés célja: A tanfolyam célja egy olyan felkészülési módot biztosítson Nektek, az írásbeli nyelvvizsgázni készülőknek, amire korábban nem volt lehetőségetek. Egy olyan modern köntösbe öltöztetett felkészítő tananyagcsomagot kaptok, amiből megismerhetitek az adott nyelvvizsgát kívülről és belülről egyaránt. | | Nyelvvizsga felkészítők