szerző:
Eduline

Különleges könyvet mutattak be Esztergomban: az Egyetemisták szakácskönyve címmel megjelent kötet 101 egyszerű receptet tartalmaz (nemcsak) egyetemisták számára.

©

Különleges könyvet mutattak be Esztergomban: az Egyetemisták szakácskönyve címmel megjelent kötet 101 olyan étel receptjét tartalmazza, amely a magyar és a toszkán konyha gasztronómiáját képviseli - számolt be a kemma.hu. Szerzőjét, a korábbi kollégistát, Zakar Andrást a hétvégi menza szinte ehetetlen ételei sarkallták arra, hogy kísérletezzen a receptekkel.

A könyv nevével ellentétben nem csak a felsőoktatásban tanulókat szólítja meg - írja a kemma.hu, hozzátéve: a vegyészmérnökként végzett szerző saját visszaemlékezésein, élményein alapul.

Zakar András elmondása szerint először egy egyetemi újságban publikált, majd barátja titokban egy csokorba gyűjtötte az évek alatt megszületett írásait, amelyeket könyv formában most meg is jelentetett - így tehát a szerző semmit nem is sejtett saját kötetének megjelenéséről.

Egyetemi rangot kapott a Kodolányi János Főiskola

A Magyar Országgyűlés június 19-én megszavazta A nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosítását, amely kimondja, hogy a Kodolányi János Főiskola Kodolányi János Egyetem megnevezéssel működik tovább. 2018. augusztus 1-től Kodolányi János Egyetem néven folytatja tevékenységét a Kodolányi János Főiskola - a Magyar Országgyűlés június 19-én megszavazta A nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosítását.