szerző:
Eduline

A Magyar Országgyűlés június 19-én megszavazta A nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosítását, amely kimondja, hogy a Kodolányi János Főiskola Kodolányi János Egyetem megnevezéssel működik tovább.

©

2018. augusztus 1-től Kodolányi János Egyetem néven folytatja tevékenységét a Kodolányi János Főiskola - a Magyar Országgyűlés június 19-én megszavazta A nemzeti felsőoktatásról szóló törvény módosítását. A törvény a következő bekezdéssel egészül ki: „2018. augusztus 1-jétől a Kodolányi János Főiskola Kodolányi János Egyetem megnevezéssel működik.”

Az intézményben 11 alapszakon, 3 felsőoktatási szakképzési szakon, 3 mesterszakon, több tucat szakirányú továbbképzésen közel 3.000 diák tanul Budapesten, Orosházán és Székesfehérváron. A Kodolányi többszörös díjnyertes oktatási modelljében a munkaerőpiaccal szoros partneri együttműködésben képezi a jövő szakembereit, és ez a közös munka nem csak az oktatás, hanem a kutatás területén is kiemelt fontosságú.

"A most elnyert egyetemi rang is azt bizonyítja, jó úton járunk innovatív módszereinkkel. A jövőben szeretnénk oktatási helyszíneinknek saját profilt adni, Orosháza a társadalmi felelősségvállalás, a szociális munka irányába fog elmozdulni, Székesfehérvár a művészeti oktatásra fog koncentrálni, Budapest pedig a magyar nyelvű képzések mellett a nemzetközi campus szerepét is be fogja tölteni” – mondta el Szabó Péter, az egyetem rektora.

Kik vehetik fel a kamatmentes diákhitelt?

Nagy lehetőség, hogy kamatmentes a Diákhitel2 - hangoztatta a Diákhitel Központ marketing- és kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában. Imre Zita közölte, hogy ezt a konstrukciót azok vehetik igénybe, akiket önköltséges képzésre vettek fel. Tavaly szeptemberig 2 százalékos volt a kamata, azonban már ezt is eltörölték - tette hozzá.