szerző:
Eduline

Pótzáróvizsga-időszak zajlik az ország több egyetemén augusztus 27-31 között. Azokat, akiket érint a szeptember 1-ei haladék, még szerezhetnek diplomát.

©

Ahogyan arról korábban már írtunk, a felsőoktatási államtitkárság egy rendeletmódosítással 2018 szeptember 1-ig adott haladékot azok számára, akik 2005 előtt kezdték meg tanulmányaikat a felsőoktatásban, de máig nem tették le a záróvizsgát.

Az ELTE-n 846 sikeres záróvizsga született, de vannak egyetemek, ahol egészen a határidő lejártáig, még augusztus 31-én is záróvizsgázhatnak hallgatók. Ilyen például a Szegedi Tudományegyetem is, ahol augusztus 27. és 31. között pótzáróvizsga-időszakot tartanak.

De a Pécsi Tudományegyetem pótzáróvizsgájára még lehet is jelentkezni: augusztus 15 a határidő. A pótzáróvizsgán csak az a hallgató vehet részt, aki már legalább egy alkalommal részt vett záróvizsgán, de azt elégtelennel zárta, továbbá részt vehetnek azok a hallgatók, akiknek a törvényi szabályozás szerint legkésőbb 2018. szeptember 1-ig kell teljesíteniük a záróvizsgát.

Lejárt a határidő: ennyi diploma veszett el a 2015-ös felsőoktatási döntés miatt

Lejárt a határidő, azoknak, akik 2005 előtt kezdték meg tanulmányaikat a felsőoktatásban, de máig nem tették le a záróvizsgát. A felsőoktatási államtitkárság egy rendeletmódosítással 2018 szeptember 1-ig adott haladékot azok számára, akik 2005 előtt kezdték meg tanulmányaikat a felsőoktatásban, de máig nem tették le a záróvizsgát (ők ezt még államvizsga néven ismerhették meg).