szerző:
Eduline

Az angliai egyetemen azt a tapasztalták, hogy matematikából és informatikából kétszer annyi férfi ért el kiváló teljesítményt, mint nő. Az extra kedvezmény sokat nem javított a helyzeten - írja a hvg.hu

©

Az eddig példátlan intézkedésre tavaly nyáron került sor, miután a korábbi vizsgákon rendre sokkal jobban teljesítettek a férfi diákok - írja az oldal. A legjobb teljesítményt elérők között kétszer annyi férfihallgató volt, mint női.

Ennek okát abban látta az egyetem, hogy az idő szorítására érzékenyebb a gyengébb nem, ezért döntöttek úgy, hogy több időt kapnak a tesztek megírására. A teszt hosszában és a feladatok nehézségében nem volt különbség. Az egyetem szóvivője szerint a pluszidő megadása tisztességes és tudományosan megalapozott döntés volt.

Végeredményben a női hallgatók eredményei az intézkedés nyomán ugyan javultak, de továbbra is jóval eredményesebbeknek bizonyultak a férfiak. 

Meglepő dolgot tettek a világ egyik legjobb és legrégebbi egyetemén

A University of Oxford, a világ egyik legrégebbi egyeteme 750 millió font (1,01 milliárd dollár) értékben adott el kötvényt extra hosszú, 100 éves lejáratra. Az egyetem történetében először dobott piacra adósságpapírt, amelynek a kamata minimálisan 2,5 százalék feletti. Az 1096-ban alapított intézet eredetileg 250 millió font értékű kötvényeladást tervezett, de ezt az összeget megemelte, miután a kereslet megközelítette a 2 milliárd fontot.