szerző:
Eduline

A menesztés okáról részleteket még nem lehet tudni.

©

Menesztették az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának dékánját, Mikonya Györgyöt – értesült a 24.hu.

A lap többször kereste a kart és az Eötvös Loránd Tudományegyetem sajtóirodáját, a hír megerősítésén túl arról is érdeklődve, hogy a dékán menesztésének van-e köze az elmúlt napokban megjelent hírekhez, amelyek a karon felmerült szexuális zaklatásos esetekről szóltak. Egyelőre nem kaptak választ.

Korábban megjelent egy írás, aminek szerzője azt állítja, hogy az ELTE egyik professzor emeritus címre is esélyes oktatója szexuálisan zaklatta, nemcsak őt, hanem más kollégákat és hallgatókat is. A poszt írója azt is hozzátette: az ügyben etikai tárgyalás volt az egyetemen, ennek eredményét várja „hetek óta”.

Az írás azt is megjegyezte, hogy arról a karról van szó, ahol pár éve a gólyatábori erőszak történt, ez pedig a Tanító- és Óvóképző Kar.

Az ELTE-t is elérte a zaklatási botrány: üzent a hallgatóknak a HÖK

"Számíthattok ránk, erre szavunkat adjuk" - többek között ezt üzente az ELTE HÖK a Facebookon a hallgatóknak, miután pénteken az Index arról írt, hogy egy névtelen Facebook-üzenet szerzője azt állítja, az ELTE egyik professzor emeritus címre is esélyes oktatója szexuálisan zaklatta, nemcsak őt, hanem más kollégákat és hallgatókat is.