szerző:
Eduline

A nehézségekkel küzdő szombathelyi egyetem beolvad az Eötvös Loránd Tudományegyetembe - jelentette be az oktatásért felelős államtitkár.

©

Palkovics László a szombathelyi egyetem év végi ünnepségén jelentette be, hogy január 1-től az ELTE részét fogja képezni az intézmény, a hallgatói jogviszonyokat a tavaszi félév kezdetére, február 1-én veszik át - írja a Nyugat.hu.

A megyeszékhelyi intézmény a soproni központú Nyugat-magyarország Egyetem részét képezte, ami anyagi nezézségekkel küzdött, erről választják le a megoldás részeként. A soproni egyetemet források emelésével segíti az oktatásirányítás Palkovics László bejelentése szerint.

Júliustól egyetemmé alakul a Kecskeméti Főiskola

A Szolnoki Főiskolával való összevonást követően júliustól négy karral kezdi meg működését az új alkalmazott tudományok egyeteme. Az MNB-alapítványok támogatása nyomán Pallasz Athéné Egyetemként folytatja útját.

A Savaria Egyetemi Központ számára a NYME-vel való együttműködése nem volt gyümölcsöző, ugyanis leépítettek képzési helyeket és rájuk is átterjedtek a pénzügyi gondok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!