szerző:
Eduline

Alig várjátok, hogy az érettségi és a felvételi után koliba költözhessetek? A nagy szabadságnak vannak hátulütői is - a következő hét problémával minden kolis találkozott már.

©

1. Végre saját birodalmatok van, szülők nélkül. Így azt sem bánjátok, hogy meg kell osztanotok a szobatársatokkal. De amikor rájöttök, hogy az ötödikre kell felcipelnetek mindent, mert a lift elromlott, azért visszasírjátok a régi szobátokat.

2. Senki sem néz a körmötökre, nem kérdezi meg, hogy kitakarítottátok-e a szobátokat és elmostátok-e magatok után a tányérokat. Persze a szobatársatokat sem motiválja semmi arra, hogy eltakarítson maga után. Az eredmény? Kétes kinézetű ételek és furcsa szagok.

3. A nap 24 órájában találhattok valakit, aki szívesen bulizna egyet. Ugyanakkor a nap 24 órájában van valaki, aki hangosan üvölteti a zenét a szomszédban, pedig ti épp tanulnátok.

4. Nem kell senkivel egyeztetnetek arról, hogy mi legyen a vacsi. Persze a lustaság és a hónap végi pénzhiány nagy úr, ezért a nagy szabadságban a kedvenc fogásotok a zacskós leves lesz. Ettől minden egyetemistának tartania kell?

5. Nem kell aggódnotok, ha véletlenül kizárnátok magatokat a szobátokból, és a szobatársatok este nyolcig órán van, hiszen a szomszédban és a közös helyiségben is ellehettek addig. Csak ne zuhanyzáskor zárjátok ki magatokat.

6. A szobatársatok mindig ott van, így van kivel megbeszélni a problémáitokat. Ugyanakkor lehetséges, hogy a szobatársatok mindig ott van, és fülhallgató nélkül hallgat zenét vagy néz sorozatokat. Öt tipikus koleszos szobatárs: ismeritek a szundibajnokot vagy az éjjeli baglyot?

7. Nincs is annál jobb, mint amikor egy koliban laktok a baráttal/barátnővel, így tényleg rendszeresen tudtok találkozni. A problémák a szakítással kezdődnek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!