szerző:
MTI

A magyar evezősök hét érmet, közte két aranyat szereztek a portugáliai Coimbrában, a vasárnap kezdődött Európai Egyetemi Játékokon.

©

A világbajnok és Universiade-győztes Simon Béla, Juhász Adrián páros (Széchenyi István Egyetem) kormányos nélküli kettesben 7:06.73 perces eredménnyel lett első, s itt a harmadik helyet is egy magyar duó, Ocsenász Gergő és Sőnfeld Álmos (ugyancsak Széchenyi István Egyetem) szerezte meg 7:12.06 perces idővel.

Némi meglepetésre a nők hasonló számában is magyar diadal született Krémer Eszter és Polivka Dóra (BME) révén, míg a Szabó Bence, Szigeti Roland, Szlovák Rajmund, Fiala Balázs (Széchenyi István Egyetem) összeállítású könnyűsúlyú négypárevezős egység a második helyen végzett az Oxfordi Egyetem mögött - a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) csütörtöki tájékoztatása szerint.

Három hajó lett bronzérmes: Gagyi Barbara (Széchenyi István Egyetem) és Papp Gergely Márton (BME) egypárban, Kiffer Dorina (BCE) pedig könnyűsúlyú egypárban zárt harmadikként. A jövő szombatig tartó Európai Egyetemi Játékokon a magyarok az evezésen kívül 3x3-as kosárlabdában, kosárlabdában, cselgáncsban, kajak-kenuban és teniszben szerepeltek, illetve szerepelnek.

Magyar diákok sikere: több ezüst- és bronzérmet szereztek a nemzetközi matematikai diákolimpián

Több ezüst- és bronzérmet szerzett a magyar csapat a Nemzetközi Matematikai Diákolimpián, amelyet idén Kolozsváron tartottak. Gáspár Attila (Földes Ferenc Gimnázium,Miskolc) ezüstérem, Egri Máté (Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Szombathely) bronzérem, Bukva Balázs ezüstérem, Matolcsi Dávid bronzérem, Janzer Orsolya ezüstérem és Imolay András ezüstérem (Fazekas Mihály Gimnázium, Budapest) - olvasható a magyar diákok névsora a Tudományos Olimpikonok Facebook-oldalon.