szerző:
Eduline

Épül a fesztiválváros a debreceni Nagyerdőben, ahol szerdán nyitja meg a kapuit a jubileumot ünneplő Campus Fesztivál - közölte a fesztivál sajtófőnöke. Idén 30 méteres óriáskereket is felállítanak a helyszínen, ahonnan rá lehet majd látni a nagyszínpadra, a fesztiválterületre és a városra is.

©

Bakó Csaba tájékoztatása szerint Debrecenben lép fel a The Prodigy, a Bingo Players, Alle Farben, Lukas Graham, a hazai művészek közül pedig a Tankcsapda, a Wellhello, Rúzsa Magdi, a Halott Pénz, Majka&Curtis, a Brains és a Quimby is színpadra áll majd.

A tizedik Campuson 17 helyszínen 500-nál is több program közül válogathatnak majd a fesztiválozók. Nappal a Nagyerdei Stadion árnyékos sétáló útvonalain lehet a fesztivált bejárni és eljutni akár az Egyetem térről a Gyerekligetbe, ahol a Csokonai Színház sátra melletti füves területen gólyalábasok, mocsárjárók, zsonglőrök és Vitéz László vásári bábetűdök szórakoztatják majd a legfiatalabb fesztiválozókat. A vidámpark kedvezményekkel készül, ingyenes belépés jár bármilyen fesztivál karszalag mellé - ismertette Bakó Csaba.

Közleménye szerint kulturált beltéri mosdók, a főbejáratnál kerékpártárolók, csomagmegőrzők biztosítják a fesztiválozók kényelmét, a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. támogatásának köszönhetően pedig fél áron válthatnak vonatjegyet azok, akik az ország különböző pontjairól érkeznek Debrecenbe július 19. és 24. között.

Kiemelte: a több mint 100 éves Víztorony és a Nagyerdei Stadion már emblematikus építménye a fesztiválnak, idén pedig még egy óriás építmény költözik a Nagyerdőre, a 30 méter magas Campus Eye, amely éjszaka ledvilágítással válik a fesztivál díszévé.

Ez a fesztiválszezon legkínosabb kérdése: utánajártunk, ki mennyit költ az EFOTT-on

Megkérdeztünk pár fesztiválozót, hogy ki mennyi költőpénzzel készült a nyári buliszezonra. Sokan el is mondták a kamerának, hogy honnan sikerült az adott összeget előteremteni, vagy hogyan kuporgatták hónapokig a karácsonyi és születésnapi pénzeket, hogy most az EFOTT-on élvezhessék a nyarat.

A fesztivál a Debreceni Egyetem aktív jelenléte miatt is különleges: az Egyetem Tér 2000 négyzetméteren várja a fesztiválozókat, JobStreet az álláskeresőknek, a Startup Stadion program - a Debreceni Startup Kerekasztal szervezésében - a vállalkozni szándékozóknak kínál programot. A sajtófőnök emlékeztetett: fizetni idén is csak kártyával lehet, a készpénzmentes fizetési rendszer már tavaly is jól vizsgázott. 

Újdonságként említette Mautner Zsófi és Széll Tamás látványkonyháját, ahol minden délután egy-egy ismert zenekar veszi át az irányítást bizonyítva, hogy lehet egyszerre főzni és énekelni.

A Campus Fesztivál 2008-ban indult, a tíz év alatt több mint 530 ezer látogatót vonzott. Az első rendezvényen 27 ezren voltak, idén a szervezők reményei szerint átlépik a bűvös 100 ezres határt.

Ennyit kereshetsz diákmunkával egy fesztiválon

A nagyobb hazai fesztiválokon sok diákmunkás dolgozik. Amellett, hogy ingyen bejuthatnak a drága eseményre, még egy kis nyári zsebpénzt is kereshetnek. A Pénzcentrum annak járt utána, pontosan mennyi is ez az összeg. A portál megkereste a nagyobb hazai fesztiválokat, arról érdeklődve, hogy mennyit lehet náluk diákként keresni.