szerző:
Csik Veronika
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A brit felsőoktatásban sok egyetem készül arra, hogy az országban megindult nyitás ellenre online folytatják majd az oktatást egészen őszig.

A hallgatók elfogadhatatlannak tartják az ötletet – írja a BBC. Szerintük az online oktatás képtelen helyettesíteni a hagyományos, személyes tanulást és tanítás - áll egy petícióban, melyet a Leedsi Egyetem hallgatói indítottak.

Az angliai hallgatók körülbelül fele csak ezen a héten térhetett vissza személyesen az egyetemre, nem sokkal a félév vége előtt. Mindezt úgy, hogy a legtöbben karácsonykor már online tanultak.

Az online szemeszterzárás tervei további kérdéseket vethetnek fel, például a tandíjak visszatérítésével kapcsolatban. A diákok ugyanis nevetségesnek tartják, hogy a teljes tandíjat be kell fizetniük a félévre akkor is, ha sok hallgatónak ebben az évben alig volt személyes órája.

A legtöbb brit egyetem úgy tervez, hogy ha lehetőség lesz is a személyes oktatásra, az online tanítás biztosan megmarad még egy ideig, maximum hibrid formában tudják elképzelni a következő időszakot.

Mi a helyzet itthon?

Annak ellenére, hogy május 10-től személyesen is lehet vizsgákat szervezni, a legtöbb helyen úgy döntöttek, erre az egy-két hétre már nem hívják be a hallgatókat. Arról, hogy a fővárosi intézményekben pontosan mettől meddig tart a vizsgaidőszak, itt írunk korábban. A nagyobb vidéki egyetemek dátumait pedig itt gyűjtöttük össze.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!