szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Dukán András Ferenc, a Momentum Oktatás-, Kultúr- és Ifjúságpolitikai Tagozatának vezetője szerint az egyetem szenátusa hétfőn dönt arról, hogy kérvényezi-e a minisztériumtól, hogy alapítványi formában működhessen tovább.

Pénteken rendkívüli szenátusi ülést hívtak össze hétfőre a Testnevelési Egyetemen, aminek egyetlen napirendi pontja, hogy az intézmény is kérvényezi a minisztériumtól, hogy alapítványi formában működhessen tovább, hasonlóan az SZFE-hez vagy a debreceni, szegedi és pécsi egyetemekhez - írta Dukán András Ferenc, a Momentum politikusa a Facebook-oldalán, amit a hvg.hu szúrt ki.

A politikus szerint "egy ilyen jelentős átalakítás egy jogállamban hosszú egyeztetéseket igényelne, nem egy hétvége alatt hoznák meg a döntést". Azt is hozzáteszi: ha a Testnevelési Egyetem is alapítványi fenntartásúvá válik, valamint a már megkezdett átalakulási folyamatok befejeződnek, összesen hat állami egyetem marad Magyarországon.

Legutóbb a Budapesti Gazdasági Egyetemen szavazták meg a fenntartóváltást. Ez az ötödik olyan felsőoktatási intézmény, ahol 2021-ben döntöttek a modellváltás mellett. Nagyon úgy tűnik, tovább bővül majd a lista, ugyanis korábban felröppent a hír, miszerint a Magyar Táncművészeti Egyetemnél, illetve a Nyíregyházi Egyetemnél is vizsgálják a modellváltás lehetőségét. A BME-nél, az NKE-nél és a Zeneakadémián egyelőre nincs napirenden a kérdés.

Az egyetemi modellváltásokkal kapcsolatos legfrissebb híreinket itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!