szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Van vajon valamilyen szabály arra, hogy mennyi idő alatt kell lediplomáznotok? Megnéztük a választ.

Nincsen arra vonatkozó szabály, hogy mennyi idő alatt kell befejeznetek az egyetemet, azonban az iskolátok meghatározhatja, hogy egy adott félévben minimum hány kreditet kell elérnetek, így erre érdemes lehet figyelni.

Fontos azonban, ha államilag támogatott szakon tanultok, akkor ebben az esetben a képzési időn túl még két félévig tanulhattok ingyen, akkor is, ha még lenne állami ösztöndíjas félévetek.

Állami ösztöndíjasként a képzési idő másfélszeresén belül kell megszereznetek az oklevelet, különben hazai munkaviszony fenntartásával kell "törlesztenetek" a támogatást. A határidőt csak két esetben tolhatjátok ki kérelem alapján: a külföldi felsőoktatási intézményben folytatott, illetve nyelvvizsga-bizonyítvány megszerzése érdekében felnőttképzésben folytatott tanulmányok esetén.

Nem számítanak bele az állami ösztöndíjasokra vonatkozó határidőkbe a passzív félévek, viszont egyszerre maximum két félévet halaszthattok. Ezt viszont a tanulmányaitok alatt többször is megtehetitek.

Közeleg a félév vége: ezt kell teljesítenetek, hogy ne bukjátok az ingyenes helyeteket

Lassan itt van a vizsgadömping ideje, amikor ki sem látszottok majd a tanulásból. A zh-k teljesítése mellett van néhány fontos dolog, amire érdemes figyelnetek.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!