szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A legtöbb hazai és külföldi felsőoktatási intézményben szeptembertől még hibrid oktatással próbálkoztak, de sok helyen az egyre súlyosbodó járványhelyzet miatt már a gyakorlati órákat sem merik személyesen megtartani.

Szeptember elején körbekérdeztük a hazai egyetemeket azzal kapcsolatban, hogy milyen formában indítják a tanévet. Az akkori járványügyi statisztikákat figyelembe véve a legtöbb helyen hibrid oktatással számoltak, azaz a nagyobb előadásokat online, míg a gyakorlatokat személyesen tervezték megtartani. Azóta viszont egyre súlyosabb a helyzet, ezért egyes intézményekben már a kiscsoportos órákat sem merik személyesen lebonyolítani.

Tegnap írtunk róla, hogy a hazai felsőoktatási intézmények közül a Miskolci Egyetem az első, ahol nemcsak egy-egy kar vagy szak, hanem az egész egyetem távoktatásra áll át november 9-től.

Azóta a a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán is az online oktatás mellett döntöttek. Itt szintén jövő hétfőtől vezetik be az új rendszert.

⚡ FRISS ⚡ ���� Kedves PécsiBölcsészek! A mai Kari Tanács ülésen a tanács tagjai egyhangúan támogatták, az online...

Közzétette: pécsibölcsész – 2020. november 4., szerda

A PTE Állam-és Jogtudományi Karán valamennyi órát és vizsgát már október 23-tól távolléti oktatás és vizsgáztatás keretében kell lebonyolítani. Ezalól kivételt képeznek a jogász szakos (MA) nappali munkarendű első szemeszteres hallgatók, valamint az igazságügyi igazgatási alapszak (BA) hallgatói. De ez csak néhány példa, ugyanis napról napra egyre több egyetem dönt úgy, hogy azokon a karokon vagy szakokon, ahol csak lehetséges, - és nem sérül annyira a gyakorlati oktatás - online folytatják a tanévet.

Külföldön is folyamatosak a bezárások

Korábban már beszámoltunk fóla, hogy Franciaországban és Bulgáriában is távoktatásra álltak át a felsőoktatási intézmények. De Lengyelország piros övezeteiben is szüneteltetik a jelenléti oktatást az egyetemeken.

Itt az első átállás: hétfőtől távoktatás lesz a Miskolci Egyetemen

Egy héttel az őszi szünet után a teljes egyetem távoktatásra áll át.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!